« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
APSURDNE DIJETE

Najgluplji savjeti za mršavljenje

Iako dobronamjerni, savjeti za mršavljenje nisu uvijek dobri pa često vode do neželjenog jo-jo efekta

Dijeta je ponekad bizarna
Dijeta je ponekad bizarna (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

češnjak

,

mršavljenje

,

vitkost

,

loša dijeta

Zdrava prehrana, sport i dovoljna količina obične vode najčešći su savjeti s kojima se susrećemo u člancima o dijetama i mršavljenju. Put do vitke linije je dugačak i traži mnogo strpljenja i odricanja. Ipak, svijetom su se proširili i alternativni savjeti koji obećavaju rezultate "preko noći". Saznajte što sve ljudi čine kako bi izgubili kilograme:

Vanilija umjesto čokolade
Manekenke nam savjetuju da svaki puta kad nas uhvati želja za slatkim pomirišimo vaniliju. Umjesto čokolade tako uza sebe uvijek imaju bočicu s ekstraktom vanilije.

Veličina tanjura
Navodno jedemo manje ako izbjegavamo velike tanjure. Sonoma dijeta, na primjer, dopušta maksimalan promjer tanjura za ručak i večeru od 23 centimetra. Iza savjeta stoji logika da na manji tanjur možemo staviti manje hrane, iako je od količine važniji sadržaj. Dupli hamburger s majonezom i sirom stane i na mali tanjur!

>>Tanjur koji pokazuje koliko jesti bolji je od svake dijete

Češnjak
Afrikanke su osmislile prirodan čaj protiv pretilosti koji se sastoji od velikih količina češnjaka i nešto manje đumbira. Čaj povisuje tjelesnu temperaturu zbog čega dolazi do pojačanog sagorijevanja kalorija.

Jabučni ocat
Histerija oko jabučnog octa kao čudotvornog sredstva za mršavljenje se polako smiruje. Međutim, i dalje postoje tvrdnje da jutarnja čaša vode s jabučnim octom rješava problem pretilosti, iako konkretni dokazi ne postoje. Poduzeća u međuvremenu zarađuju na prodaji tableta od jabučnog octa.

Kava i cigarete
Pušači tvrde da cigarete smanjuju apetit te da bi prestankom pušenja počeli više jesti. Kada se odlučuju na dijetu, neki dobitnu kombinaciju vide u pojačanoj konzumaciji kave i cigareta. Metoda nije ni fina, ni zdrava.

Laksativi
Samoinicijativo uzimanje laksativa zbog mršavljenja je neodgovorno i opasno. Iako dolazi do pražnjenja crijeva, iz organizma ujedno izlaze tvari koje su tijelu potrebne poput minerala i elektrolita. Zloporaba laksativa može poremetiti balans metabolizma i dovesti do češćih napadaja gladi i problema s probavom.

>>Perite zube 358 minuta i sagorjet ćete 1.000 kalorija

Kocke leda
Metoda koja ne šteti, ali se od nje ne mogu očekivati veliki rezultati. Cuclanje kocke leda smanjuje tjelesnu temperaturu, a za ponovno zagrijavanje tijelo koristi dodatnu energiju zbog čega dolazi do pojačanog sagorijevanja kalorija.

Pranje zubi
Pranje zubi umjesto grickalica i slatkiša dvostruko je učinkovito jer pozitivno djeluje na zube i vitkost. Svjež dah doista smanjuje želju za čokoladom ili čipsom, ali je problem u tome što osjećaj traje najviše pola sata.

04.07.2013. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh