« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
MLJAC

Najbolje namirnice za doručak

Ako se slažete s tvrdnjom da je doručak najvažniji obrok u danu, evo nekoliko namirnica koje bi svakako trebali uvrstiti na svoj meni

Borovnice su genijalan dodatak svakom doručku
Borovnice su genijalan dodatak svakom doručku (DeviantArt)
Više o

doručak

,

borovnice

,

jaja

,

avokado

,

maslac od kikirikija

,

orašasti plodovi

,

najbolji doručak

Doručak je (ili nije) najvažniji obrok u danu, izjava je koju ste vjerojatno do sada u obje varijante čuli stotinu puta, uz detaljna obrazloženja svake teorije. No, mi ovdje nećemo ulaziti u te rasprave, već smo odlučili podijeliti s ljubiteljima doručka par savjeta kako da on bude savršen.

Uravnotežena prehrana temelj je zdravlja, oko toga će se vjerojatno svi složiti, pa evo koje su namirnice idealne za prvi obrok u danu.

Avokado - od gotovo 20 minerala i vitamina ističu se vitamini C, B6 i E, a uz to je pun omega-3 masnih kiselina. Kako je bogat i vlaknima, odličan je za probavu.

Borovnice - superhrana prepuna antioksidansa koji će zaštititi vaš mozak od slobodnih radikala i očuvati mu zdravlje.

Jaja - da, jaja su se vratila na listu poželjnih namirnica u velikom stilu, jer su prepuna dobrih masti, kvalitetnih proteina i vitamina, a hranjivi sastojak kolin vrlo je važan za razvoj mozga.

Maslac od kikirikija - antioksidansi, zdrave masti i proteini glavni su sastojci ove poslasice uz kalij, koji će smanjiti rizik za bolesti srca i visoki krvni tlak. 

Orašasti plodovi - već i pola šake sjeckanih orašastih plodova svojim će zdravim mastima pomoći u regulaciji razine šećera u krvi i održati vas sitim duže vrijeme.

04.06.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh