« Kazalište
objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana
DLJI

Nagrade "Orlando" Nataši Dangubić, Marku Mimici i Dubravki Tomšič Srebotnjak

O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je peteročlano Vijeće nagrade

Gotovo je, evo nagrada...
Gotovo je, evo nagrada... (Arhiva)
Više o

nagrade

,

Dubrovačke ljetne igre

,

DLJI

Dramska umjetnica Nataša Dangubić i bas-bariton Marko Mimica dobitnici su nagrade Orlando, koju je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 74. Dubrovačkih ljetnih igara Hrvatska radiotelevizija (HRT) dodijelila u atriju palače Sponza. 

Nataša Dangubić nagrađena je za ulogu u predstavi Sjetne žene raguzejske, dok je Marko Mimica nagradu zaslužio za izvedbu u atriju Kneževa dvora 28. srpnja.

- Hvala mom gradu koji je ove godine jasno pokazao koliko im igre znače. Čuvajmo te igre. Ovaj Orlando je za mog tatu, koji jedini neće prolaziti Stradunom i primati čestitke, rekla je Dangubić, dok je Mimica na priznanju zahvalio u video poruci.

Grand Prix Orlando, za osobit doprinos ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj ili više festivalskih godina, dobila je Dubravka Tomšič Srebotnjak.

O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je peteročlano Vijeće nagrade.

Nagrada "Orlando" ustanovljena je 1976. godine. Do 1991. godine pokrovitelj je bio informativno-politički mjesečnik "Izbor", a pokroviteljstvo je 1992. godine preuzela Hrvatska radiotelevizija. Nagrada "Orlando", rad Josipa Poljana, u obliku je statue, replike Orlandova stupa.

27.08.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh