« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana
ZANIMLJIVO

Na Dolcu završava ciklus Art Bubble pop-up izložbi

Art Bubble su pop-up izložbeni prostori suvremene umjetnosti na neuobičajenim lokacijama u gradu Zagrebu

Art Bubble na Dolcu
Art Bubble na Dolcu (Arhiva)
Više o

Dolac

,

Art Bubble

Art Bubble program započeo je otvorenjem Artupunkture, a njegov finissage održat će se u subotu 21. listopada u 10 sati i to na Dolcu (na štand pored skulpture Kumice), gdje će Paulina Jazvić, nagrađivana umjetnica i profesorica na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, postaviti svoju pop-up umjetničku instalaciju.

Njen rad 'This is not another party' postavlja autorsko problematiziranje i propitivanje psiho-socijalnih aspekataDanas, živimo u svijetu spektakla i isforsirane zabave; sve mora biti prezentirano na atraktivan i zavodljiv način te imati svojevrsni partijanerski štih. Istodobno, taj isti svijet obilježen je dramatičnim suprotnostima.

Postavljen stol je posve primjeren različitim krizama s kojima se pojedinci, ali i čitava civilizacija, trenutno suočavaju. U tom smislu globalni party svojevrsna je metafora opisana procesa.
Prostor slobode u današnjem vremenu je više nego uzdrman.

U radu se odražavaju traume i fantazme svakodnevnice, koji na nesvjesnoj razini, posredstvom suočavanja s traumatičnim iskustvima, utječu na identitet pojedinaca i skupina, stvarajući platformu za promišljanje paralelnih, nerijetko prikrivenih osobnih narativa.
Izložba će trajati od 10 do 13 sati.  

21.10.2023. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh