Na dijeti ne zaboravite na meso
Samo zato jer želite smršaviti ne znači da iz jelovnika morate izbaciti svu ukusnu hranu. Tako je i s mesom, ali pazite na način pripreme
Iako je najbolje ''dijetno'' meso piletina, ne morate odbaciti sve druge vrste. Vrlo dobro je i pureće meso koje sadrži vrlo male količine masti.
Osim toga, većina se masti nalazi u koži, zato ju je nakon pečenja najbolje jednostavno odstraniti. Dakle, pureća prsa s kožom sadrže 20 do 25 posto masti, a ona bez kožice tek dva do pet posto. Guska i patka su daleko masnije.
Odlično može biti i zečje ili srneće meso. Također sadrže nisku razinu masti, a veliku količinu proteina, minerala i vitamina. Ako volite goveđe meso, i ono može biti dobro, čak i ako držite dijetu.
Goveđe meso sadrži vitamine A i D, vitamine skupine B i mineralne tvari poput željeza koje je iznimno bitno za zdravu krvnu sliku. U jelovnik možete uvrstiti i pirjani goveđi odrezak.
Osim ovog ''pravog'' mesa, morate se naučiti jesti i ribu. Riblje meso sadrži važne tvari, a većinom nije premasno (ako i je, to su one dobre masti). No, ono na što treba paziti kod pripreme svih vrsta mesa je način priprave. Naime, i malomasno meso možete pokvariti pohanjem ili pečenjem na puno masti.
Jasno je da pohanje nije zdrav način pripreme jela, pa u tom slučaju na mršavljenje zaboravite. I ljudi normalne težine trebali bi što manje jesti pohanu hranu. Jela je zato najbolje kuhati ili pirjati.
Novi komentar