« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
MA DA?

Muški šovinisti više vole velike grudi

Najveći broj ispitanika, 32 posto, najbolje je ocijenio grudi srednje veličine, velike grudi dobile su 24.4 posto glasova

Budite sigurni da ćete privući seksista ovakvim dekolteom
Budite sigurni da ćete privući seksista ovakvim dekolteom (Shutterstock)
Više o

seksizam

,

velike grudi

,

vrlo velike grudi

Muškarci koji imaju tendenciju idealiziranja tradicionalnog koncepta ženstvenosti više vole žene bujnog poprsja, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Westminster. U istraživanju su sudjelovali bijelci stari od 18 do 68 godina, jer se pokazalo da etnička pripadnost ima velik utjecaj na stavove o grudima, pa je odlučeno da svi budu iste rase.

Pokazali su im pet modela žena napravljenih u 3D tehnici, a zapravo je jedina bitna razlika bila veličina grudi. Sudionici su morali prvo ocijeniti modele, a nakon toga odgovoriti na niz pitanja o stavovima o odnosima između žena i muškaraca, razina dobronamjernog seksizma i u kojoj mjeri žene doživljavaju kao objekte. 

Najveći broj ispitanika, 32 posto, najbolje je ocijenio grudi srednje veličine, velike grudi dobile su 24.4 posto glasova, vrlo velike 19.1 posto, male 15.5 posto i vrlo male 8.3 posto. 

Privlačnost prema velikim i vrlo velikim grudima bila je povezana s jasno izraženim seksizmom i neprijateljskim stavovima prema ženama. 

07.03.2013. 22:15:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh