« Muškarci
objavljeno prije 4 godine
ZANIMLJIVO

Muškarci, znate li ovo o svom tijelu?

Muškarci možda misle da poznaju svoje tijelo, a naročito intimne dijelove, no evo nekoliko zanimljivih informacija koje su vjerojatno nepoznate

Nešto možda i znate, nešto ne
Nešto možda i znate, nešto ne (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

tijelo

,

muško tijelo

,

sperma

,

prepucij

,

muška G točka

,

prostata

Muškarci su obično uvjereni da znaju sve o svemu, pa bi bilo stvarno zanimljivo gledati lica čitatelja nakon ovih informacija ...

Naravno, riječ je o intimnim stvarima, a za početak, da vidimo zanimljivosti o prepuciju - radi se o onoj kožici koju neki uklanjaju obrezivanjem, zapravo je dvostruki sloj kože i sluznice koja pokriva glavić penisa u opuštenom stanju.

Sve funkcije prepucija i dalje nisu poznate, no Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da neobrezani muškarci imaju veću šansu za zarazu virusom HIV-a, jer su određene stanice koje se nalaze s unutarnje strane prepucija naročito osjetljive na infekcije HIV-om i mogu poslužiti kao točka ulaska u tijelo virusu HIV-a. Istraživanje je pokazalo da obrezivanje smanjuje šansu za infekciju kod heteroseksualnih muškaraca za čak 60 posto.

Ne bi bilo zanimljivo da se ne spomene i sperma, ljepljiva tekućina koja izlazi iz muškog spolnog organa nakon vrhunca ne sastoji se samo od spermija, nego je mješavina raznih tekućina koje proizvode pomoćne žlijezde oko penisa. Tu ima proteina koji hrane spermije, molekule masne kiseline i fruktoze. Hrana utječe na kvalitetu sperme, pa muškarci koji konzumiraju više omega-3 masnih kiselina imaju kvalitetniju spermu. Žene mogu biti alergične na spermu, pa im zbog nje mogu i naticati dijelovi tijela, a jedini je lijek - više seksa i više sperme.

Što se tiče penisa, znastveno je dokazano da se na temelju veličine u opuštenom stanju ne može procijeniti veličina u erekciji, jer neki rastu, a neki ne.

Muškarci imaju G točku, a to je - prostata. Prije nego što se neinformirani povesele da će biti eksplozivnih orgazama, mali podsjetnik - prostata se stimulira rektalno ...

Za kraja, još jedna zanimljivost - muška laktacija. Iako muške grudi u pravilu ne proizvode mlijeko, pod određenim okolnostima, kao što je ekstremno izgladnjivanje, može doći do muške laktacije. Uz to, naravno, mušku laktaciju mogu izazvati i hormonske terapije, kao i pretjerana upotreba sredstava za smirenje koja poremete funkciju hipotalamusa.

06.10.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh