« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
MA DA?!

Muškarci su suosjećajniji od žena

Voditeljica istraživanja Hana Novak pošteno je priznala da je istraživanje napravljeno kako bi se pokazalo da su muškarci bezosjećajni

U ovakvim situacijama manji broj muškaraca može dobiti pomoć
U ovakvim situacijama manji broj muškaraca može dobiti pomoć (Shutterstock)
Više o

žene

,

bolest

,

muškarci

,

briga

,

empatija

,

suosjećajnost

,

bezosjećajnost

Svi smo se našli u situaciji da nam nos curi, kišemo, kašljemo, boli nas grlo i jadni sjedimo zamotani u dekicu moleći nekoga da nam donese novi čaj i novu hrpu maramica. E, pa ako ste pritom i žensko, bolje ćete proći, pokazalo je novo istraživanje.

Naime, vjerovali ili ne, ispalo je da su muškarci suosjećajnija bića koja će se pobrinuti za vas i za kuću. Kad je draga bolesna, 62 posto muškaraca preuzima kućanske poslove na sebe, a dva posto više njih će se baciti i na svakodnevno kuhanje za obitelj.

S druge strane, žene žale svog muškarca kad se prehladi točno prvih pet minuta, preciznije, 52 posto žena to tako radi, a nevjerojatnih 18 posto uopće ne suosjeća sa svojim partnerom u nevolji.

Voditeljica istraživanja Hana Novak pošteno je priznala da je istraživanje napravljeno kako bi se pokazalo da su muškarci bezosjećajni, no na njeno veliko iznenađenje, rezultati su bili upravo obrnuti od očekivanih.

Stoga, ako vam se dragi prehladi i nije baš u formi, skuhajte mu barem čaj, ako već ništa drugo.

12.09.2013. 11:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh