« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
STRAH

Muškarci radije prilaze prosječnim ženama

Ispitanicima su pokazivane fotografije lijepih žena i atraktivnih muškaraca, i umjesto da im na samopouzdanje utječe potencijalna konkurencija, ispitanike su više porazile prelijepe dame

Muškarcima je panika prići atraktivnim ženama
Muškarcima je panika prići atraktivnim ženama (Arhiva)
Više o

ljepota

,

muškarci

,

privlačnost

,

lijepe žene

Muškarcima je prilaženje ženama velik stres, pokazala su brojna istraživanja, pa ne čudi podatak iz novog istraživanja da će radije prići ženi prosječnog izgleda nego nekoj izrazito lijepoj ženi.

Naime, vrlo privlačne žene izazivaju osjećaj niže vrijednosti, pokazalo je istraživanje u kojem su ispitanicima pokazivane fotografije lijepih žena u društvu atraktivnih muškaraca. Na čuđenje ispitivača, muškarci nisu smatrali atraktivne muškarce problemom, već lijepe žene.

Odgovor velike većine ispitanika na pitanje jesu li dovoljno dobri za lijepe žene poput manekenki i misica bio je negativan, uz obrazložnje da vjerojatno ne bi uspjeli zadovoljiti njihove potrebe.

No, kad su im pokazane slike lijepih žena u društvu prosječnih muškaraca većina ih je odahnula i nisu više imali osjećaj manje vrijednosti.

Recept za uspjeh žena je pomalo čudan, ali tvrde da radi - nemojte se previše srediti i krećite se u društvu prosječnih muškaraca, udvarača će biti kao u priči ...

10.03.2014. 13:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh