« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
MA DA?!

Muškarci lažu češće od žena

Predrasude su i u ovom slučaju odigrale svoju ulogu, pa je stvoren mit da žene češće iskrivljuju istinu od muškaraca, što jednostavno nije točno

Muškarci lažu 50 posto više od žena
Muškarci lažu 50 posto više od žena (Arhiva)
Više o

žene

,

laži

,

muškarci

,

laganje

Muškarci lažu češće od žena, i to prilično - prosječna žena dnevno će ispaliti dvije potpune laži, dok će muškarac to isto napraviti tri puta.

Da se ne zabrinete previše, partneru se ne laže baš toliko, jer je samo deset posto ispitanika izjavilo da to radi, a razlozi su dobro poznati - muškarci pokušavaju sakriti koliko su alkoholnih pića popili, dok su žene neiskrene kad govore o svojim osjećajima

Ako vas zanima kome se najviše laže, možda će vas ovaj podatak vratiti u djetinjstvo - oba spola najčešće lažu svojim majkama - 25 posto muškaraca i 20 posto žena.

Muškarci su i nemilosrdniji kad lažu, jer ih 30 posto nema nikakve grižnje savjesti nakon što ispale laž, dok je kod žena taj postotak bitno manji - njih tek 18 posto u stanju je hladno lagati.

Čak 84 posto svih ispitanika je izjavilo kako postoji tzv. prihvatljiva laž, a tri četvrtine ih je izjavilo da je u redu lagati ako će na taj način biti pošteđeni nečiji osjećaji.

Zanimljivo je da više od polovice, preciznije 55 posto ispitanika misli da žene bolje lažu od muškaraca.

26.11.2015. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh