« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
LINIJA MANJEG OTPORA

Muškarci jedu zdravo iz straha od žena

Kako bi izbjegli konflikte sa suprugama muškarci šutke jedu zdravu hranu koja im se uopće ne sviđa

Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

svađa

,

muškarci i žene

,

sretan brak

,

skladan brak

Liječnici i znanstvenici godinama prstom upiru na vezu između zdrave, uravnotežene prehrane i dobrog zdravlja, a nova studija pokazala je kako se upozorenja stručnjaka slušaju u prosječnoj obitelji.

Naime, sveučilište Michigan otkrilo je da žene tjeraju svoje muževe da se doma zdravo hrane, a oni poslušno jedu sve što im se servira, makar im hrana uopće nije fina, samo kako bi usrećili bolju polovicu i održali bračnu harmoniju.

Iako su muškarci za kuhinjskim stolom poslušni i „manji od makova zrna", vrlo često čim napuste obiteljski dom krenu pravac restorana brze hrane kako bi nadoknadili propušteno.

"Mislim da puno muškaraca doma jede zdravo, no vrlo često svoje nezadovoljstvo serviranom hranom nadoknađuju nezdravim izborima izvan kuće. Ključ da muškarci u braku prihvate zdravu prehranu jest u tome da parovi konstruktivnim razgovorom dogovore jelovnik koji svima odgovara", rekao je profesor Derek Griffith, voditelj istraživanja.

U studiji je sudjelovalo 83 muškarca koji su redom izjavili kako cijene to što se supruge brinu za njihovo zdravlje, ali da ih one vrlo rijetko pitaju što hoće jesti i da hrana koju spravljaju u pravilu nema okusa.     

27.05.2012. 18:57:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    28.05.2012. 12:11
    jebena istina, izdržim par dana na kur... salatama,mislima,povrču i ostalim odvratnim namirnicama a onda se ubijem u nekakvom sranju u pizzeriji ili fast foodu a možda nebi da doma ne slušam stalno o zdravoj hrani
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh