« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KOD KUMICE

Mršavite uz svježi sir

Kao dio zdrave i ukusne prehrane svježi sir možete kombinirati s voćem i povrćem, a može poslužiti i kao zamjena za visokokalorične namaze

(Dreamstime)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

kalorije

,

sir

,

mršavljenje

,

svježi sir

,

namaz

Želite li izgubiti nekoliko (ili više) kilograma, između ostalog morate naučiti kupovati namirnice koje su za vas dobre. U trgovinama danas često ne znamo što odabrati, a teško je i razlikovati što je zdravo a što nije.

Svježi sir i proizvodi od svježeg sira trebali bi postati dio vašeg zdravog jelovnika. Važno je stoga znati da nisu svi sirevi jednaki, pa treba znati odabrati onaj pravi.

Svježi sir odlično je jesti za doručak, ali i kao dio užine ili večere. Za doručak je čak i zdraviji od jogurta i može sadržavati čak tri puta više proteina što je vrlo važno jer ćete dulje ostati siti.

Može poslužiti i kao zdrava zamjena za namaz. Dakle, slobodno možete izbaciti običan maslac (sadrži previše masti) i topljene sireve (puno kalorija, premalo kalcija).

Izvrstan namaz bit će polumasni svježi sir, dok biste onaj punomasni trebali izbjegavati jer vam neće puno pomoći u gubitku suvišnih kilograma.

Ono što svakako treba izbjegavati su raznorazni visokokalorični deserti sa svježim sirom jer često sadrže i do 1.000 kalorija. Nutricionisti takve proizvode ne preporučaju niti djeci, pa čak niti osobama koje nemaju problema s kilogramima.

Deserte od svježeg sira najbolje je zato napraviti sam - u polumasni svježi sir (ako ga nabavite kod kumice s placa, još bolje) dodajte svježe voće. Time dobivate zdrav i ukusan obrok koji će zadovoljiti i vašu potrebu za slatkim.

08.01.2010. 20:10:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh