« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
BUĐENJEEE :)

Montažstroj poziva generaciju 55+ na akciju

Cilj je projekta zajedno s osobama starijima od 55 godina stvoriti kazališnu predstavu i dokumentarni film u kojima će glavni protagonisti biti upravo osobe starije od 55 godina

Godine (ni)su važne
Godine (ni)su važne (Montažstroj)
Više o

Montažstroj

,

predstava

,

Generacija 55 plus

Koja je najvažnija minuta vašeg života? Koju minutu biste htjeli vratiti? Koja minuta vas je najviše boljela? Kako želite da izgleda posljednja minuta? Vjerujete li u sretan završetak? Na pitanja o minutama, prolaznosti i nepovratnosti momenta odgovorit će oni koji su do sada doživjeli 30 milijuna minuta ili više. Generacija 55+. 

U kazalištu vaše i naše mladosti godine nisu važne. Montažstroj u najnovijem projektu daje glas osobama starijima od 55 godina. Projekt započinje okupljanjem generacije 55+ u Zagrebačkom kazalištu mladih od 07. do 13. svibnja i nastavlja se dvomjesečnim druženjem i radionicama rekreativnog, terapeutskog i kreativnog tipa.

Cilj je projekta zajedno s osobama starijima od 55 godina stvoriti kazališnu predstavu i dokumentarni film u kojima će glavni protagonisti biti upravo osobe starije od 55 godina kako bi ispričale hrvatskoj javnosti najvažniju minutu svoga života. Svaki od protagonista provest će na sceni i u kadru točno onoliko sekundi koliko ima godina. U tom kratkom vremenu pokušat će nam predstaviti svoje priče.

Ovim jedinstvenim projektom Montažstroj nastavlja specifičan pristup umjetnosti u kojem ona mora biti u službi zajednice u kojoj nastaje. Nakon napuštenih ljudi i pasa u predstavi Timbuktu te nezaposlenih žena u Srce moje kuca za nju, Montažstroj najnoviji projekt posvećuje ljudima koji su najčešće ugroženi ekonomskim previranjima suvremenog društva.

Montažstroj vas poziva, ukoliko sami imate 55 ili više godina, odvažite se na sudjelovanje na ovom iznimnom projektu. Ako ste mlađi od 55 godina, potaknite svoje roditelje, djedove, bake i prijatelje da nam se pridruže i ispričaju nam koja je to minuta najvažnija. Prijavite se telefonski na 01 4682 464 radnim danom od 10 do 15 sati ili e-mailom na info@montazstroj.hr. Više informacija dostupno je na službenoj web stranici projekta www.55plus.montazstroj.hr.

18.04.2012. 08:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh