« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
PROČITAJTE! :)

Mitovi o debljanju koji nam rade probleme

Nerijetko se čuje da treba jesti svaka tri sata kako ne bi usporili metabolizam i snizili razinu šećera u krvi - što jednostavno nije istina

Mitovi nas također debljaju
Mitovi nas također debljaju (Arhiva)
Više o

debljina

,

metabolizam

,

debljanje

,

mitovi

Debljanje muči sve veći broj ljudi, a nemalu ulogu u tom lošem trendu imaju i neki mitovi o prehrani koje smo nekritički usvojili kao istinite. Tako, primjerice, stalno govorimo kako ne bi trebalo jesti navečer jer nas to deblja, no sva relevantna istraživanja tvrde da nije važno kad jedemo, nego koliko smo kalorija ukupno unijeli u organizam.

Jednako tako, nerijetko se čuje da treba jesti svaka tri sata kako ne bi usporili metabolizam i snizili razinu šećera u krvi - što jednostavno nije istina. Glad ne znači da se izgladnjujete, to nastupa tek nakon tri dana minimalnogu unosa hrane.

Koplja se lome i oko mesa, pa je tako na pijedestalu najzdravijeg najčešće piletina, što je još jedna od zabluda - bilo koji dobar komad mesa je zdrav. Kad uz to znamo da čisto crveno meso ima dvostruko više željeza, vitamina B12 i cinka od piletine ili puretine, ne oklijevajte kad uočite dobar komad u mesnici.

Za kraj, ne, kofein nije loš za naše zdravlje. Zapravo, jest u prevelikim količinama, no to se odnosi na bilo što u slučaju neumjerene konzumacije.

Birajte što jedete i problema ne bi trebalo biti - recept koji uvijek radi je umjerenost u jelu i piću.

13.05.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh