« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MLJAC

Namirnice koje će vas usrećiti

Naravno, sreća neće biti samo zato što ih jedete, već će podići razine hormona i popraviti vam raspoloženje u trenutku

Kava podiže raspoloženje
Kava podiže raspoloženje (Shutterstock)
Više o

hrana

,

sreća

,

kava

,

zeleni čaj

,

gljive

,

namirnice

,

tamna čokolada

Sreću često pronalazimo u hrani, no obično s pogrešnim razlozima - tužni smo, pa se bacimo na tonu slatkoga ne bi li na taj način utopili loše osjećaje. Iako to uspijeva, posljedice po našu liniju podsjećaju nas da to ipak nije pravi način.

No, namirnica koje će vas učiniti sretnima ima dovoljno, pa da vidimo što je to dobro konzumirati kako bi se naši hormoni promijenili i donijeli nam bolje raspoloženje.

Naravno, na prvom je mjestu - jutarnja kava. Kavopije, uz ostale blagodati koje donosi umjerena konzumacija ovog napitka, imaju 15 posto manju šansu za depresiju, a da nas podiže, to znate i sami.

Još je jedan napitak sjajan odabir kad nam je raspoloženje u silaznoj putanji - zeleni čaj. Osim što poboljšava stanje cijelog organizma, zeleni čaj smanjuje razine stresa i povećava dobro raspoloženje, pa predstavlja idealni napitak nakon povratka s posla.

Zeleni čaj smanjuje stres i poboljšava raspoloženje

Namirnice s probiotičkim svojstvima imaju vrlo pozitivan utjecaj na probavni sustav, što je sreća samo po sebi, no osim toga svojim sastavom utječu na poboljšanje raspoloženja. 

Voće i povrće dokazano povećanim unosom djeluje na smirenost, osjećaj sreće i povećanje enegije. Kako je to ujedno i najzdraviji mogući međuobrok, neka vam pri ruci ili u ladici radnog stola uvijek bude neka voćka.

Voće i povrće podiže raspoloženje

Zanimlijivo je da će vam bolje raspoloženje donijeti i - glijve. One su jedan od najbogatijih izvora vitamina D, kojeg naše tijelo inače stvara na suncu i izravno je povezano s dobrim raspoloženjem i osjećajem sreće.

Za kraj, kraljica slatkog - tamna čokolada. Svi znamo da je prepuna sastojaka koji su dobri na naše tijelo, no i za stanje našeg uma, pa je svakodnevna kockica-dvije i više nego preporučljiva.

12.05.2015. 15:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh