« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
KREATIVNE IDEJE

Mikrovalna pećnica u kućanstvu - kako može pomoći

Osim klasične namjene poput podgrijavanja, mikrovalka ima i manje poznate koristi koje je čine odličnim sredstvom za pomoć u kućanstvu

Fotografija vijesti
Više o

kućanstvo

,

pomoć

,

mikrovalna pećnica

Sterilizacija spužvi - spužva za posuđe vam miriši na jučerašnji ručak, a deterdžent ne pomaže? Dodajte malo vinskog octa ili limunovog soka, natopite spužvu, a zatim je osušite u mikrovalki oko minutu. Toplina će dezinficirati spužvu.

Čišćenje daske za sjeckanje - jeste li sigurni da ste dobro oprali dasku za sjeckanje? Uklonite svoje sumnje tako što ćete je sterilizirati u mikrovalnoj pećnici. Prvo je operite, natrljajte limunom, a zatim posušite  umikrovalki oko minutu.

Omekšivanje zaslađivača - šećer u grudicama i kristalizirani med ne moraju se baciti, samo ih treba ugrijati. Šećer poškropite s malo vode i grijte ga oko 20 sekundi. Kako bi ste med vratili u tekuće stanje, uklonite poklopac i grijte staklenku na umjerenoj temperaturi 30-60 sekundi.

Ubrzajte pečenje kruha - oni koji su barem jednom sami pekli kruh znaju kako je potrebno barem sat vremena da se tijesto digne. Smanjite ovo vrijeme na 15 minuta tako što ćete ga podići u mikrovalki. Tijesto prvo stavite u veliku posudu koju ćete prekriti plastičnom folijom. U dno mikrovalne pećnice dodajte i šalicu vode, prije nego što stavite posudu s tijestom. Pri niskoj temperaturi grijte oko 3 minute, zatim pauzirajte 3 minute. Pustite da se tijesto polako diže. Postupak ponovite.

Ublažavanje boli - ugrijte biljne preparate za ublažavanje glavobolje ili muskulfibera.


18.03.2011. 11:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    18.03.2011. 13:17
    dobri savjeti
  2. avatar
    la
    18.03.2011. 13:29
    Med u mikrovalnu? Pa da se unište sve njegove blagodati? Mikrovalna uopće ne bi trebala služiti za pripremanje hrane jer ubije energiju hrane i ozrači ju.
  3. avatar
    Kreky
    19.03.2011. 01:07
    Baciti med koji se kristalizirao? Poznato je da med nema rok trajanja, a med u (polu)krutom stanju je baš med kakav izlazi iz vrcaljke - žlica se savija kad ga njome pokušate grabiti... A ja baš takav med volim...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh