Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2011. 11:15:00
KREATIVNE IDEJE

Mikrovalna pećnica u kućanstvu - kako može pomoći

Osim klasične namjene poput podgrijavanja, mikrovalka ima i manje poznate koristi koje je čine odličnim sredstvom za pomoć u kućanstvu

Fotografija vijesti

Sterilizacija spužvi - spužva za posuđe vam miriši na jučerašnji ručak, a deterdžent ne pomaže? Dodajte malo vinskog octa ili limunovog soka, natopite spužvu, a zatim je osušite u mikrovalki oko minutu. Toplina će dezinficirati spužvu.

Čišćenje daske za sjeckanje - jeste li sigurni da ste dobro oprali dasku za sjeckanje? Uklonite svoje sumnje tako što ćete je sterilizirati u mikrovalnoj pećnici. Prvo je operite, natrljajte limunom, a zatim posušite  umikrovalki oko minutu.

Omekšivanje zaslađivača - šećer u grudicama i kristalizirani med ne moraju se baciti, samo ih treba ugrijati. Šećer poškropite s malo vode i grijte ga oko 20 sekundi. Kako bi ste med vratili u tekuće stanje, uklonite poklopac i grijte staklenku na umjerenoj temperaturi 30-60 sekundi.

Ubrzajte pečenje kruha - oni koji su barem jednom sami pekli kruh znaju kako je potrebno barem sat vremena da se tijesto digne. Smanjite ovo vrijeme na 15 minuta tako što ćete ga podići u mikrovalki. Tijesto prvo stavite u veliku posudu koju ćete prekriti plastičnom folijom. U dno mikrovalne pećnice dodajte i šalicu vode, prije nego što stavite posudu s tijestom. Pri niskoj temperaturi grijte oko 3 minute, zatim pauzirajte 3 minute. Pustite da se tijesto polako diže. Postupak ponovite.

Ublažavanje boli - ugrijte biljne preparate za ublažavanje glavobolje ili muskulfibera.


18.03.2011. 11:15:00
http://metro-portal.hr/mikrovalna-pecnica-u-kucanstvu-kako-moze-pomoci/56643/