« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POČINJE RAT

Medvedev obećao bespoštednu borbu protiv terorizma

Dvije žene samoubojice u ponedjeljak su ubile su najmanje 36 osoba u dvjema eksplozijama na postajama podzemne željeznice u središtu Moskve

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Moskva

,

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

metro eksplozije

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev najavio je rat protiv terorizma sve dok ga ne iskorijeni i naredio jačanje sigurnosnih mjera u javnom prijevozu diljem Rusije nakon samoubilačkih napada u Moskvi za koje obavještajna služba sumnjiči islamske ekstremiste iz sjevernog Kavkaza.

Dvije žene samoubojice u ponedjeljak su ubile su najmanje 36 osoba u dvjema eksplozijama na postajama podzemne željeznice u središtu Moskve. Prvi napad, izvršen s oko tri kilograma eksploziva TNT, dogodio se oko 8 ujutro, u najvećoj jutarnjoj gužvi na postaji Lubyanka ispred same zgrade sjedišta Savezne sigurnosne službe (FSB), nasljednice KGB-a, a drugi oko 45 minuta kasnije, na postaji Park Kulturi.

"Politika gušenja terora i borba protiv terorizma nastavit će se. Beskompromisno ćemo i do kraja nastaviti operacije protiv terorista kako bismo iskorijenili terorizam", rekao je Medvedev na hitno sazvanome sastanku, prenose ruske agencije.

Ravnatelj FSB-a Aleksander Bortnikov rekao je da su dvije žene samoubojice vjerojatno sa sjevernog Kavkaza, uglavnom muslimanske regije. Medvedev je naredio da se pojača sigurnost u javnome prijevozu diljem Rusije. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 13:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh