« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NAJAVE

Marko Gutić Mižimakov: 'Izvedbeni tereni za afektivne klonove'

Projekt se bavi suodnosom tijela izvođačica i njihovih digitalnih inačica - klonova s kojima u fizičkom prostoru udovoljavaju potrebi za pažnjom i osjetilnim

Zanimljivo ;)
Zanimljivo ;) (Arhiva)
Više o

'Izvedbeni tereni za afektivne klonove'

,

Marko Gutić Mižimakov

'Izvedbeni tereni za afektivne klonove' je izvedbeno-izložbeni projekt koji Marko Gutić Mižimakov realizira u suradnji s Lanom Hosni, Sonjom Pregrad i Nikom Pećarinom te klonovima Acurata2 i LalacurataG8, Svetlana3 i Ona6, MitchG8 i MarQ8.1.

Projekt se bavi suodnosom tijela izvođačica i njihovih digitalnih inačica - klonova s kojima u fizičkom prostoru udovoljavaju potrebi za pažnjom i osjetilnim. Tematizirajući zajedništvo kroz igre razmjene među sudionicama, njihovim klonovima i publikom procesuiraju se različiti aspekti suradnje u kontekstu umjetničke produkcije. Klonovi se razmatraju kao kopije, replike, surogati, duplikati - animirane figure izvedivih simulakruma živućih organizama, oblikovanih prema želji kako možemo biti viđeni od strane drugih.

Njihova kreacija ne iscrpljuje se u dopadljivim tehnološkim mogućnostima reprodukcije sebstva, već se obraća stvarnosti prekarnih uvjeta rada i izmorenosti. Potrebu da se dupliciramo kako bi udovoljili zahtjevima koje kapital stavlja na naše limitirane resurse 'kloniranje' pretvara u mogućnost za kultiviranje empatije. Time izvedba nastaje kroz dijeljeni afektivni rad u obliku brižnosti i međusobne podrške dijalogom fizičkih gesti, zvuka daha i kretanja tijela izvođačica i njihovih treperavih, digitalnih utjelovljenja materijaliziranih na projekcijama i screenovima.

Kustosica: Ana Dević / WHW

Izvedbe: 21., 22., 24., 25. i 26. svibnja 2021. od 18 - 20h

Zbog ograničenog broja posjetitelja potrebno je prijaviti se za izvedbe putem e-maila: ana.kovacic.whw@gmail.com

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/919837278750223/ 

16.05.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh