« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
GRICKANJE

Mali ženski grešni užici

40 posto žena skriva delikatese od svojih partnera kako ih ovi ne bi pojeli, a svaka deseta skriva slastice ispod kreveta

Fotografija vijesti
Više o

pravilna prehrana

,

grickalice

,

vitka linija

,

loše navike

Iako smo s vremena na vrijeme svi skloni grickanju nečega što „ne smijemo", jedno je istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo kako svaka treća žena redovito konzumira hranu u potpunoj tajnosti.

Bez obzira radilo se o stidu zbog vrste hrane ili njenoj količini, 33 posto pripadnica ljepšeg spola upražnjava neki „grešni užitak" daleko od znatiželjnih pogleda prijatelja, kolega ili ukućana.

Zanimljivo, čak dvije trećine žena koje ovo rade ne žele da to njihovi partneri znaju, a polovica ih se srami zbog toga što smatra da to rade prečesto. Svaka peta žena radi to kako drugi ne bi mislili da se hrane lošije negoli je to doista slučaj.

„Povremeno uživanje u zalogajima ne znači nužno da se loše hranite, posebice ukoliko je to nekakva zdrava namirnica", tvrdi dr. Cathy Kapica, profesorica sa Sveučilišta u Tuftsu.

„Ipak, jedete li konstantno u tajnosti, to vrlo vjerojatno znači da jedete nešto što ne biste smjeli", rekla je.

Ista je studija pokazala i kako 40 posto žena skriva delikatese od svojih partnera kako ih ovi ne bi pojeli, najčešće na teže dostupnim mjestima kuhinjskih ormarića. Zanimljivo, svaka deseta skriva hranu ispod kreveta, što je posebice šokiralo znanstvenike.

Unatoč tomu što 31 posto žena skriva hranu kako drugi ne bi znali da ju jedu, gotovo dvije trećine njih priznajte da to rade kako ju nitko drugi ne bi pojeo.

Studija je također pokazala kako prosječna žena nešto gricka dva puta dnevno, a tri četvrtine njih rado će preskočiti obrok kako bi se mogle počastiti.

Čips je najpopularniji grešni užitak, a slijede ga čokolada, keksi i kolači. Voće i žitarice nalaze se na samom začelju liste.

30.03.2012. 08:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh