« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
POZITIVNI EFEKTI

Loša hrana koju možete okrenuti u vašu korist

Ukoliko ste izbjegavali hamburgere, sladoled i pizzu, misleći da činite ispravno za vaš izgled, više nemojte

Fotografija vijesti
Više o

pizza

,

sladoled

,

mršavljenje

,

crveno meso

,

brza hrana

,

kilogrami

Ove namirnice zapravo mogu pomoći gubitku težine, te da ostanete na željenoj težini. Pogledajte skrivene koristi hrane koja ima lošu reputaciju.

Crveno meso

Čak i hamburgeri te drugi proizvodi od mljevenog mesa mogu biti zdravi ukoliko ih pravite od goveđeg buta. Malomasno crveno meso odličan je izbor za žene koje žele skinuti višak kilograma. Izvrstan je izvor proteina, a njima treba više vremena za probavljanje, zbog čega osoba dulje osjeća sitost, te smanjuje mogućnost da ponovo nešto jede. Studija koju su australski istraživači proveli na 100 pretilih žena, pokazala je da su one koje su imale prehranu baziranu na proteinima iz crvenog mesa izgubile više kilograma od onih koje su reducirale kalorije.

Sladoled

Dobra vijest za sve ljubitelje sladoleda. Nedavna švedska studija pokazala je da su žene koje su konzumirale barem jednu porciju punomasnih mliječnih proizvoda dnevno izgubile više kilograma nego one koje nisu. Istraživači nisu sasvim sigurni koji je razlog, ali vjeruje se da sastojak iz mliječne masti po imenu linoleična kiselina tome pridonosi. No možda postoji i drugi razlog. Naime, mnoge žene smatraju kako "light" verzije nisu dovoljno zasitne, pa konzumiraju veće količine takvih proizvoda, čime unose i više kalorija. Mala količina punomasnog mliječnog proizvoda mogla bi biti trik.

Pizza

Postoje načini na koje možete brzu hranu učiniti zdravijom. Izaberite integralno brašno, te na pizzu dodajte povrće poput paprike, artičoke i brokule. Poput proteina, vlakna se probavljaju sporije i pomažu vam da duže zadržite sitost.

09.04.2011. 12:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    09.04.2011. 14:40
    pa crveno meso i pizza po niti jednoj definiciji ne mogu biti loša hrana
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh