« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
TAKO LAKO

Ljekovite mogućnosti hladne vode

Obična hladna voda svima nam je dostupna, a njezine ljekovite mogućnosti su brojne...

Fotografija vijesti
Više o

stres

,

glavobolja

,

mršavljenje

,

liječenje

,

hladna voda

Ublažuje stres - ako imate problema s nervozom i uzbuđenjem, preporuča se umivanje lica hladnom vodom. Ova tehnika smanjuje reakciju tijela na stres. Hladna voda pomaže regulaciju tjelesne topline, usporava otkucaje srca, te reducira anksioznost prilično brzo.

Sjajna kosa - pranje kose hladnom vodom može je učiniti sjajnijom. Naime, hladna voda u kombinaciji sa zrakom pomaže ojačati kutikulu (unutarnja ovojnica dlake) kose, a na taj se način svjetlost bolje reflektira.

Mršavljenje - dugo se debatiralo o ovoj metodi, a sada je podržava i znanost. Oni koji je odluče iskušati, mogu očekivati sagorijevanje 70 ekstra kalorija dnevno.

Glavobolja - konzumacija vode može vam pomoći da lakše podnesete glavobolju, no jednom kada je šteta učinjena, nećete očajavati. Što učiniti? Jedan od trikova je naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom. Ukoliko vam je ova metoda previše neugodna možete isprobati i sljedeći savjet: namočite gazu u hladnoj vodi i položite ju preko čela. Ovo također može pomoći u olakšavanju glavobolje.

Poticanje cirkulacije i oporavak mišića - naizmjenično izlaganje toploj i hladnoj vodi može poboljšati cirkulaciju s obzirom da topla voda potiče dotok krvi u kožu kako bi se zaštitili organi, dok hladna voda tjera krv u organe i tako održava toplinu. Hladna voda također je tajna mnogih profesionalnih sportaša koji na ovaj način potiču oporavak mišića, smanjujući upale i oticanje.


18.04.2011. 09:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh