« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
GOSPODARSKI DŽIHAD

Libija uvela trgovinski embargo prema Švicarskoj

Počelo je optužbama protiv Gadafijevog sina, nastavilo se pozivom na džihad, a SAD nije pomogao komentarima na Gadafijev govor u UN-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Libija

,

Švicarska

,

trgovinski embargo

Libija je objavila trgovinski i gospodarski embargo prema Švicarskoj nakon što je libijski čelnik Moamar Gadafi pozvao na džihad protiv te zemlje, objavila je u srijedu vlada u Tripoliju.

Odluka je objavljena u izjavi koju je prenijela državna novinska agencija Jana.

Libija se nalazi u diplomatskom sporu sa Švicarsom koji je počeo u srpnju 2008. godine kada je policija u Ženevi uhitila Gadafijevog sina Hanibala pod optužbom, koja je kasnije odbačena, da je zlostavljao dvije svoje zaposlenice.

Libija je u srijedu upozorila i SAD da će se odnosi dviju zemalja pogoršati ako se Washington ne ispriča za komentar što ga je o libijskome vođi Moameru Gadafiju dao glasnogovornik State Departmenta Philip J. Crowley.

Komentirajući na traženje novinara Gadafijev prošlotjedni poziv na džihad protiv Švicarske, zbog referendumske odluke švicarskih građana protiv gradnje minareta, Philip Crowley je podsjetio na Gadafijev živopisni, maratonski govor na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a u rujnu 2009. rekavši da je "puno riječi i puno papira letjelo na sve strane, ne nužno i puno smisla".

Libijski MVP kazao je američkom otpravniku poslova u Triopliju da Crowleyev komentar odražava njegovo "neznanje" o tome što je Gadafi rekao u Svjetskoj organizaciji.(hina/metro-portal)

04.03.2010. 00:07:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh