« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UZ ARAPSKU PODRŠKU

Zakazan susret Abas - Mitchell, SAD se nada nastavku pregovora

Mahmud Abas će se s posebnim izaslanikom SAD-a za Bliski istok susresti u Ramali 8. ožujka

George Mitchell i Mahmud Abas
George Mitchell i Mahmud Abas (Getty Images)
Više o

SAD

,

Hillary Clinton

,

Izrael

,

Palestina

,

Mahmud Abas

,

George Mitchell

,

Saeb Erekat

,

bliskoistočni mirovni proces

Sjedinjene Države se nadaju da će neizravni razgovori između Izraelaca i Palestinaca početi uskoro, rekla je u srijedu državna tajnica SAD-a Hillary Clinton nakon što je njen prijedlog podržala Arapska liga.

Ministri zemalja Arapske lige u srijedu su podržali američki poziv na razgovore između Izraelaca i Palestinaca, obnovivši nade da bi se umirući mirovni proces mogao ponovno pokrenuti nakon više do godinu dana.

"Vrlo samo zadovoljni podrškom koja je danas došla iz Kaira ... nadamo se da će razgovori početi uskoro", rekla je Clinton u Brazilu gdje se nalazi u službenom posjetu.

Nedugo nakon izjava američke državne tajnice objavljeno je kako bi se palestinski predsjednik Mahmud Abas s posebnim izaslanikom SAD-a Georgeom Mitchellom trebao susresti 8. ožujka u Ramali na Zapadnoj obali.

"Predsjednik Abas će se susresti s Georgeom Mitchellom idući ponedjeljak u Ramali", najavio je palestinski pregovarač Saeb Erekat ne navodeći dodatne pojedinosti, izvijestila je agencija AFP.

Viši američki dužnosnik u srijedu je rekao da će Mitchell u regiji otputovati ovoga vikenda kako bi utvrdio jesu li Izrael i Palestinci spremni započeti neizravne pregovore, izvijestila je agencija Reuters. (hina/metro-portal)

04.03.2010. 00:19:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh