« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MILORAD DODIK:

Rusija će nastaviti ulagati u naftnu industriju Republike Srpske

Dodik je izrazio spremnost dati koncesije ruskim gigantima Zarubrežnjeftu i Gaspromnjeftu za nastavak istraživanja sirove nafte u RS-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Rusija

,

naftna industrija

Predsjednik Vlade Republike (RS) Srpske Milorad Dodik rekao je u srijedu, nakon razgovora s ruskim dužnosnicima u Moskvi, da će Rusija nastaviti ulagati u razvoj naftne industrije u RS, objavila je Radio televizija Republike Srpske.

Dodik je u Moskvi, gdje se nalazi u trodnevnom posjetu, razgovarao s opunomoćenim predstavnikom ruskog predsjednika Gregorijem Poltavčenkom i ministrom vanjskih poslova te zemlje Sergejem Lavrovim.

"Rusija je najveći strani ulagač u RS i u Bosni i Hercegovini, a postoji jasna namjera ruskih partnera da nastave s rekonstrukcijom Rafinerije nafte u Brodu i sustava vezanog za distribuciju naftnih derivata", rekao je Dodik a prenio RT RS.

Do sredina ove godine očekuje se početak izgradnje pruge koja bi povezala rafinerije nafte u Bosanskom Brodu i Modriči.

Dodik je izrazio spremnost dati koncesije ruskim naftnim gigantima Zarubrežnjeftu i Gaspromnjeftu za nastavak istraživanja sirove nafte na području Republike Srpske.

Kako je objavio RT RS, Dodik je s ruskim dužnosnicima razgovarao i o izgradnji novog plinskog odvojka za Republiku Srpsku u okviru energetskog projekta Južni tok. O tome bi u četvrtak trebao razgovarati i s predstavnicima Gazproma.

Dodik je u Moskvi u srijedu otvorio posebno predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 23:56:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh