« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
UUPS

Kućanski aparati krivi za deblji struk

U samo šest desetljeća prosječan obujam ženskog struka povećao se za velikih petnaest centimetara zahvaljujući kućanskim aparatima

Perilice rublja okrivite za poveći struk
Perilice rublja okrivite za poveći struk (Shutterstock)
Više o

debljina

,

mršavljenje

,

kućanski aparati

,

unos kalorija

,

obujam struka

Britanska tvrtka Saga poduhvatila se nezahvalnog zadatka objašnjavanja razloga za porast obujma ženskog struka, a krivca je pronašla na prilično jednostavnom, no ujedno i neočekivanom mjestu.

Naime, istraživanje na 8 tisuća žena pokazalo je rast obujma od čak 15 centimetara u zadnjih 60 godina, od prosječno 71 centimetra nakon II svjetskog rata na sadašnjih, nimalo manekenskih, 86 centimetara. Kao posljedica toga, konfekcijski broj 38 povećao se u zadnjih 40 godina za deset centimetara.

Krivci su, kombinirano, kaloričnija ishrana i jednostavniji kućanski poslovi. Naime, polovinom prošlog stoljeća žene su prosječno unosile 1818 kalorija dnevno, za razliku od današnjih 2178, no uz to su trošile tisuću kalorija dnevno na kućanske poslove.

Današnje žene više sjede na radnom mjestu, dobar dio dana, a kuća je puna aparata koji olakšavaju kućanske poslove, smanjujući drastično potrošnju kalorija. Primjerice, vrlo malo domaćinstava u to doba imalo je perilice rublja, da ne govorimo o posuđu, usisavači su bili čista egzotika, kao i sofisticirana sredstva za čišćenje.

Sve to je tadašnje kućanice oslobađalo bilo kakve potrebe za dodatnim fizičkim aktivnostima, jer je čišćenje i održavanje domaćinstva bilo jednako ozbiljnijem treningu u nekoj profesinalnoj sportskoj momčadi.

Dakle, ako vam je do skidanja kila, jedan od mogućih načina je odricanje od moderne tehnologije, što sigurno ne preporučujemo, ali navodimo kao mogućnost ...

26.05.2012. 11:28:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh