« Život
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
HE HE

Kontradiktorni zdravstveni savjeti koji rade

Iako će vam se na prvi pogled činiti sumanutim, ovi savjeti rade bez greške, stoga ih slobodno primjenite u svom životu, isplatit će vam se

Kavu popijte za bolji popodnevni san
Kavu popijte za bolji popodnevni san (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

voda

,

savjeti

,

pranje zuba

Savjeti za bolje zdravlje ponekad zvuče malo čudno, no kako imaju znanstveno utemeljenje, vrijedi ih se ponekad prisjetiti i primjeniti.

Tako je za ljubitelje kratkih popodnevnih odmora najbolje da prije nego što legnu ubit' oko na dvadesetak minuta - popiti kavu. Zašto? Kofein počinje djelovati 20 minuta nakon što ga popijemo, tako da ćete se probuditi svježi i odmorni.

Jednako čudan je naputak za pranje zuba - ako želite da budu zdravi, ne perite ih poslije jela. Naime, kisela hrana omekšava zubnu caklinu, pa ako ih operete nakon jela ubrzat ćete djelovanje kiselina na zube i izazvati oštećenja. Pričekajte pola sata do sat vremena, pa zatim perite.

>> Znate li ispravno prati zube? >>

Pojedite više da biste jeli manje, kažu stručnjaci, prilično iznenađujuće. No, logika je jednostavna - ako pojedete peciva, ona vas neće zasititi, već će vam dignuti razinu šećera u krvi i učiniti vas još gladnijim za dvadesetak minuta. Stoga, umjesto grickalice pojedite nešto konkretno, puno proteina.

>> Hrana koja će vam smanjiti apetit >>

Voda se pije kad ste napuhani, jer ste se i napuhali zato što ste pojeli previše vlakana uz premalo vode, pa se ne mogu rastvoriti.

Gotovo jednako zbunjujuć je naputak da za rashlađivanje treba piti tople napitke. Zašto? Zato što će tijelo proizvesti više znoja i rashladiti vas. 

>> Topli napici, idealni za hladne dane >>

Za kraj, koje je sjajno doba za vježbanje? Onda kad ste umorni, kažu stručnjaci jer će vam upravo vježbanje vratiti energiju - udisat ćete više kisika i oporaviti i mozak i tijelo.

16.10.2014. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh