« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
HEH

Koliko je važan fizički izgled pri odabiru partnera

Našim idejama idealnog tijela često se manipulira u medijima, marketingu ili modnoj industriji. No određene fizičke osobine mogu otkriti dublje fiziološke istine

Što je zapravo važno?
Što je zapravo važno? (Arhiva)
Više o

odabir partnera

,

fizički izgled

Fizički izgled partnera na prvo će mjesto obično staviti ljudi koje smatramo površnima, no kad se malo bolje razmisli, svi imaju neke preferencije i granice preko kojih ne žele prelaziti pri odabiru novog partnera. To je i jedan od glavnih razloga što su programi u kojima se pripadnici oba spola natječu za pozornost potencijalnih partnera vrlo popularne.

Nedavno je britanski TV program Channel 4 ovakav format odveo korak dalje. Gola privlačnost (Naked Attraction) je emisija u kojoj žene i muškarci biraju od niza potencijalnih udvarača, a svi se oni pojavljuju potpuno goli.

Najprije se otkriva donji dio tijela pa torzo, potom lice, a na kraju glas. Na svakom "koraku" natjecatelj komentira osobine koje traži prije nego što nekoga eliminira. Diskutira se o velikom broju fizičkih osobina kao što su oblik tijela, veličina genitalija, dlake ne tijelu, frizura, kvaliteta zubiju, prisutnost tetovaža...

Iako ovaj oblik "spajanja" nije nešto s čime je većina nas upoznata, važnost koja je stavljena na fizički izgled i informacije koje prikupljamo od tog izgleda (bilo svjesno ili nesvjesno) nešto je s čime se svi možemo poistovjetiti.

Ove karakteristike doista mogu dati važne informacije koje nam omogućuju da lakše odaberemo kvalitetne partnere. Iza toga postoje i neke znanstvene činjenice kako fizički biramo partnere.

Našim idejama idealnog tijela često se manipulira u medijima, marketingu ili modnoj industriji. No određene fizičke osobine mogu otkriti dublje fiziološke istine.

Kada se govori o muškom tijelu istraživanja se najčešće fokusiraju na važnost visine. Uistinu, postoji biološka baza za ovu preferencu - zdravi, kvalitetni muškarci mogu "investirati" fizičke resurse da razviju visinu, piše Independent.

Visina se asocira s pozitivnim fizičkim i mentalnim zdravljem. Ali i društvenim statusom, uspjehom u obrazovanju i višim primanjima.

Kod žena je situacija prilično prizemna - u prvom su planu seksualni atributi i njihova veličina, a tek nakon toga ide se dublje ...

Sve u svemu - nije baš da se daje dobar primjer mladima ....

01.09.2016. 21:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh