Kokice kao superhrana
Vjerovali ili ne, kokice zapravo nisu tako štetne kako se misli, štoviše upravo obrnuto
O da, volimo ih u svim oblicima, pokrivene putrom, solju, karamelom ili nečim sličnim u mraku kina, a obično ih dobro zalijemo i velikom colom. Američki su istraživači zaronili ispod površine i ustanovili da su dobre za zdravlje.
Naime, obične kokice, bez preljeva, pune su antioksidansa polyphenola koji je poznat po pozitivnim učincima u borbi protiv bolesti srca i karcinoma, barem tako pokazuje istraživanje provedeno ove godine na Sveučilištu u Scrantonu.
„Kokice su odličan zalogaj od integralnog kukuruza s puno antioksidansa i 5 grama vlakana u jednoj porciji. No, dodavanje ulja udvostručava kalorije. Ipak, učinci kokica na zdravlje mogu se usporediti s integralnim žitaricama", tvrdi za Metro dr. Vinson, voditelj istraživanja.
Ima li boljeg razloga za prženje jedne porcije ...
Novi komentar