« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SRETAN?!

Koji nam rođendani mijenjaju život?

Godinu dana prije okruglog rođendana donose se odluke koje bi nam trebale promijeniti život kako bismo spremni dočekali ulazak u novu dekadu života

Pedeseti je jedan od važnih rođendana, ali 49. je važniji :)
Pedeseti je jedan od važnih rođendana, ali 49. je važniji :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

promjene

,

četrdesete

,

životne odluke

,

pedesete

,

rođendani

,

okrugli rođendani

Rođendani su uvijek dobro vrijeme za svođenje računa, analize postignutog i postavljanje ciljeva za budućnost, no neki se definitivno izdvajaju od drugih. Vjerojatno ćete pomisliti da se radi o okruglim rođendanima, no zapravo se radi o onima koji dolaze prije.

Psiholozi sa Sveučilišta Kalifornija pokušali su dobiti odgovor na pitanje koji su rođendani stvarno važni, a rezultati su pokazali da se radi o onima koji nastupaju godinu dana prije ulaska u novu dekadu - 29., 39., 49. ...

>> Što pokloniti kojem horoskopskom znaku >>

Deveta godina u dekadi pokazala se odlučnom za promjene u životu, pa se tako ljudi nerijetko odlučuju na prevaru, trčanje maratona, promjenu izgleda ili čak samoubojstvo, jer je u ljudskoj prirodi krenuti u novu potragu kad se zatvara jedno poglavlje, a otvara drugo.

>> Smrt nam najviše prijeti baš na rođendan >>

Naime, trideseti, četrdeseti i pedeseti rođendan zvuče važnije od drugih i upravo oni imaju najveći utjecaj na psihu čovjeka jer su okrugli brojevi vrlo moćan motivator, kažu psiholozi.

Stoga, ako vam se bliži rođendan koji završava na 9 ... pripremite se za malo više razmišljanja nego inače.

24.11.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh