« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Koje suplemente uzimati ujutro

Milijuni ljudi svakodnevno uzimaju vitamine za održavanje cjelokupnog zdravlja, ali neki vitamini neće imati pozitivan učinak ako se uzimaju u krivo doba dana

Što se kada uzima?
Što se kada uzima? (Arhiva)
Više o

vitamini

,

minerali

,

suplementi

Zbog ubrzanog načina života jedemo prerađenu hranu koja nije bogata hranjivim tvarima, piše Eatthis.

No, prije uzimanja suplemenata trebali bi razgovarati s liječnikom koje će vam preporučiti koje suplemente trebate uzimati i u koje doba dana, savjetuju stručnjaci.

Kofein - budući da je kofein stimulans nije dobro navečer konzumirati namirnice i napitke koji sadrže kofein jer mogu izazvati nesanicu. Kako biste izbjegli nemirnu noć, osim suplemenata izbjegavajte i pijenje kave, zelenog čaja, kakaa i slično prije spavanja.

Riblje ulje - riblje ulje zdravo je za svakoga, ali ako se uzima u pogrešno vrijeme može imati negativne posljedice. Bogato je mastima pa uzimanje prije spavanja može izazvati probavne smetnje i žgaravicu. Istraživanja pokazuju da se najbolje apsorbira ujutro uz doručak ili ručak koji sadrži zdrave masti.

Vitamini B - postoji osam skupina vitamina B od kojih svaka ima važnu ulogu u energiji i održavanju zdravlja stanica. Vitamine B preporučuje se uzimati ujutro jer primjerice vitamin B6 može utjecati na kvalitetu sna ako se uzima navečer.

Vitamin D i kalcij - kalcij i vitamin D zajedno se bolje apsorbiraju te ih je bolje uzimati tijekom dana uz obilne obroke. Naime, tijekom noći se melatonin, koji potiče san, povećava i uzimanje vitamina D može poremetiti san.

19.11.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.11.2022. 09:55
    vitamini b c magnezij
  2. avatar
    Hanna
    05.07.2023. 09:53
    Hvala na informaciji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh