« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
ZAPAMTITE!

Koje navike mogu poravnati trbuh

Nije dovoljno samo se odreći neke hrane, treba poraditi i na mijenjanju navika

Kako poravnati trbuh
Kako poravnati trbuh (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

,

ravan trbuh

Mršavljenje nikad nije lak posao, a još uz to postoje navike, koji mnogi od nas imaju, a zapravo su jako loše. Njih bi trebalo što prije mijenjati ako želite ravan trbuh.

Grickanje nakon večere - ako izbacite grickanj enakon večere, a samo večeru pojedete nešto ranije, smanjit ćete vremenski period koji imate za jedenje. Samim time pojest ćete manje, unijeti manje kalorija i spriječiti nakupljanje sala oko trbuha.

Grickanje sušenog voća - možda mislite da je suho voća zdravija alternativa slatkišima, keksima i drugim slatkišima, ali to baš i nije tako. Naime, suho voće prepuno je voćnog šećera, fruktoze, koja se povezuje s nakupljanjem sala oko trbuha.

>> Kokice - idealna hrana za mršavljenje >>

Jedenje tradicionalnih mesnih burgera - obične mesne burgere trebalo bi zamijeniti vege opcijama. Recimo burger od crnog graha pomaže pri prevenciji nakupljanja sala oko trbuha. Osim toga grad je namirnima prepuna proteina i drugih bitnih nutrijenata.

Ne čitate sastav - hrana poput sladoleda i kolačića je evidentno puna šećera, ali postoje namirnice koje u sebi imaju skrivene šećere za koje ne bismo rekli da su tamo. Među njima su pahuljice, proteinske pločice i jogurti, sve što bi trebalo biti zrdavo, a zapravo je uzrok nakupljanja sala na trbuhu ako ih se konzumira svakodnevno. Upravo zbog toga je bitno čitat sastav, kako bismo bili svjesni što unosimo u organizam.

>> Voće i povrće za mršavljenje >>

Konzumiranje mliječnih proizvoda - mliječni proizvodi mogu uzrokovati upale i bogati su mastima i kalorijama što dovodi do debljanja. Istraživanj apokazuju da je upravo salo na trbuhu povezano s konzumacijom punomasnih miječnih proizvoda. Najbolje je prijeći na biljnje alternative koje imaju malo kalorija u šećera ako želite ravan trbuh.

Pijete alkohol - ako želite ravan trbuh morat ćete se odreći alkohola. Naime, on može uzrokovati kaos u probavi i disbalans zdravih bakterija zbog čega se može akupiti sala oko trbuha, piše Eat this.

>> Voda i mršavljenje - pitanja i odgovori >>

Stalno jedenje tjestenine - iako ugljikohidrate ne treba potpuno izbaciti, ne biste trebali ni svaki dan jesti tjesteninu, ili svaki obrok upariti s kruhom. Visok udio uljikohidrata i jako prerađena tjestenina neće pomoći ako želite ravan trbuh.

01.07.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.07.2021. 09:16
    Sve nesto od toga trbusnjaci su isto najbolji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh