« Žene
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
OPREZ

Koje muškarce treba obavezno izbjegavati

Izraz lica otkriva dosta informacija o karakteru osobe, pa su se znanstvenici odlučili pozabaviti reakcijama na određene tipove lica

Uže lice muškarca je iskrenije
Uže lice muškarca je iskrenije (Arhiva)
Više o

crte lica

,

lice

,

izraz lica

,

okruglo lice

,

široke crte lica

Lice je kao otvorena knjiga, ako ga znate pročitati, kažu znanstvenici koji su se na Sveučilištu Riverside bacili na istraživanje koje je trebalo povezati karakter osobe s crtama lica. 

Rezultati su pokazali da, naravno, muškarci i žene različito doživljavaju i vrednuju lica osoba suprotnog spola, pa tako muškarci žene koje imaju oblije lice vide kao pogodne za zabavu, dok su žene oštrijih crta lica pravi materijal za brak. 

S druge strane, muškarci s oblijim, širim crtama lica već su u prijašnjim istraživanjima prokazani kao neiskreniji, skloniji varanju i agresivniji, a ovo je toj listi nepoželjnih ponašanja dodalo sebičnost koju imaju i koju pobuđuju u drugim ljudima. 

No, kako markantni muškarci lakše dolaze do boljih pozicija u društvu svojom agresivnošću i probojnošću, nije nemoguće da je i taj dio društvene moći donio nekoliko negativnih karakteristikama likovima s širokim crtama lica.

Stoga, ako ste ipak za skromnijeg i vjernijeg, birajte onog s izduženim licem, dulje će vam trajati ...

18.09.2013. 23:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MK
    24.09.2013. 22:22
    Suditi o nečijoj osobnosti i ponašanju na temelju crta lica je ne samo neznanstveno, nego i okrutno. Da ne govorim o biranju životnog partnera/ice na temelju istog. Da mi je znati tko je financirao ovo istraživanje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh