Metro-portal.hr

objavljeno 18.09.2013. 23:10:00
OPREZ

Koje muškarce treba obavezno izbjegavati

Izraz lica otkriva dosta informacija o karakteru osobe, pa su se znanstvenici odlučili pozabaviti reakcijama na određene tipove lica

Uže lice muškarca je iskrenije
Uže lice muškarca je iskrenije (Arhiva)

Lice je kao otvorena knjiga, ako ga znate pročitati, kažu znanstvenici koji su se na Sveučilištu Riverside bacili na istraživanje koje je trebalo povezati karakter osobe s crtama lica. 

Rezultati su pokazali da, naravno, muškarci i žene različito doživljavaju i vrednuju lica osoba suprotnog spola, pa tako muškarci žene koje imaju oblije lice vide kao pogodne za zabavu, dok su žene oštrijih crta lica pravi materijal za brak. 

S druge strane, muškarci s oblijim, širim crtama lica već su u prijašnjim istraživanjima prokazani kao neiskreniji, skloniji varanju i agresivniji, a ovo je toj listi nepoželjnih ponašanja dodalo sebičnost koju imaju i koju pobuđuju u drugim ljudima. 

No, kako markantni muškarci lakše dolaze do boljih pozicija u društvu svojom agresivnošću i probojnošću, nije nemoguće da je i taj dio društvene moći donio nekoliko negativnih karakteristikama likovima s širokim crtama lica.

Stoga, ako ste ipak za skromnijeg i vjernijeg, birajte onog s izduženim licem, dulje će vam trajati ...

18.09.2013. 23:10:00
http://metro-portal.hr/koje-muskarce-treba-obavezno-izbjegavati/80549/