« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
4. 10. 2010.

Knjiga dana - Silvestar Kolbas i Dubravka Manola: 20 dana na Tibetu u 108 slika

Pogled na Tibet okom fotografa, knjiga lišena suvišnih komentara, uz tek usputne naznake.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

Tibet

,

knjiga dana

,

Larry Crowne

Knjiga "20 dana na Tibetu" prije svega jest pogled na Tibet okom fotografa. Lišena suvišnih komentara, uz tek usputne naznake Silvestra Kolbasa, njihova autora, o vremenu, mjestu i motivu koji ga je naveo da pojedini kadar zabilježi i uz poneku nešto osobniju opasku, knjiga pruža prvenstveno vizualni užitak.

Uvodni tekst Dubravke Manola na sedam stranica uvodi čitatelja na diskretan način u tematiku koja ga očekuje u glavnom dijelu knjige, priprema ga na susret s neobičnim vizurama, živopisnim licima i prizorima od kojih neki pobuđuju osjetilnu otvorenost za okruženje, a neki pak strahopoštovanje i uviranje u vlastite misli, zadubljivanje u meditaciju i izdvojenost.

Minimalistički komentari uz fotografije izdvojeni uvijek na zasebnu stranicu, pružaju čitatelju/gledatelju priliku da fotografiju doživi bez ikakva ometanja, bez ikakva savjeta o smjeru razmišljanja u koji bi ga prizor trebao voditi. Pogled na komentar, pak, otkriva dijelom autorovo tumačenje, ako ga ima, ili njegovo čuđenje, nedoumicu, ushićenje krajolikom, arhitekturom i ljudima koji ga okružuju i čitatelju pruža moguće alternativno čitanje fotografije.

Knjiga je nastala tijekom putovanja 2006. godine, i osobna je priča o Tibetu, ispričana kroz 108 fotografija velikog formata, uobličena u bogato opremljenu knjigu od 240 stranica.

 

Izdavač: Ibis grafika

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
04.10.2010. 14:00:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anita
    10.01.2011. 17:01
    Pokusavam da stupim sa gospodjom Dubravkom u kontakt preko telefonskog broja koji sam dobila u HRT u ali nesto ne stima.Odusevljena sam njenim putovanjima akako ja veoma volim putovanja zelela bih biti deo te fantasticne grupe.Molim Vas za pomoc da stupim u kontakt da i ja 2012 idem na Tibet sa njima.
    Unapred zahvalna Anita
    Beograd
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh