« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZAGREB, 14. LISTOPADA

Promocija knjige 20 dana na Tibetu u 108 slika

Knjiga će 14. listopada, biti predstavljena u Zagrebu, a 22. u Rijeci

Fotografija iz knjige 20 dana na Tibetu
Fotografija iz knjige 20 dana na Tibetu (Silvestar Kolbas)
Više o

Spaceport America

,

andre villas-boas

,

Chris Eaton

Knjiga 20 dana na Tibetu u 108 slika bit će predstavljena u Zagrebu u kinu Europa 14. listopada 2010. s početkom u 19:30, a u Rijeci 22. 10., Filodramatica – V.B.Z. knjižara, Korzo 28, s početkom u 18 sati.

Ova fascinantna knjiga prije svega je pogled na Tibet okom fotografa. Lišena suvišnih komentara, uz tek usputne naznake Silvestra Kolbasa, njihova autora, o vremenu, mjestu i motivu koji ga je naveo da pojedini kadar zabilježi i uz poneku nešto osobniju opasku, knjiga pruža prvenstveno vizualni užitak. Uvodni tekst Dubravke Manola na sedam stranica uvodi čitatelja na diskretan način u tematiku koja ga očekuje u glavnom dijelu knjige, priprema ga na susret s neobičnim vizurama, živopisnim licima i prizorima od kojih neki pobuđuju osjetilnu otvorenost za okruženje, a neki pak strahopoštovanje i uviranje u vlastite misli, zadubljivanje u meditaciju i izdvojenost.

>> Osvojite primjerak knjige 20 dana na Tibetu u 108 slika!

Priča o Tibetu tu je osobna, ispričana kroz 108 fotografija velikog formata, uobličena u bogato opremljenu knjigu od 240 stranica. Čitatelja će ona k sebi pozivati uvijek iznova, da pogleda možda samo jednu fotografiju, jedan detalj, da pokuša iz prikaza dokučiti veličanstvenost Mount Everesta ili Kailasa, da osjeti budistički pojam praznine u prizoru divljih konja u daljini koji kao da lebde u beskraju na pozadini od pjeska...

>> Pogledajte fotogaleriju slika s Tibeta

Knjiga je nastala tijekom putovanja 2006. godine. Namjera je putnika bila da posjete najsvetija mjesta tibetskog buddhizma, osobito jezero Manasarovar i planinu Kailas, jedno od najsvetijih mjesta u Aziji uopće, jednako sveto buddhistima, hinduistima i đinistima. Taj su svoj naum putnici ostvarili.

Ova knjiga pokazuje da su ostvarili i mnogo više.

05.10.2010. 13:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh