« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
19. 1. 2011.

Knjiga dana - Mirko Bilandžić: Sjeme zla

Autor redefinira pojam nacionalne sigurnosti, suprotstavljajući se jednostranom pristupu terorizmu.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

terorizam

,

knjiga dana

,

nacionalna sigurnost

,

Mirko Bilandžić

Mirko Bilandžić se tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti na profesionalno-praktičnoj i znanstveno-stručnoj razini bavi petnaestak godina. Cijelo to razdoblje analizirajući i izučavajući tematiku terorizma, pokušava pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa terorizam, zašto dolazi do eskalacije terora i terorizma, kao i zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti.

Autor redefinira pojam nacionalne sigurnosti, suprotstavljajući se jednostranom pristupu terorizmu. Studija donosi prikaz najvećih terorističkih organizacija u svijetu danas.

 

"Posljednjih godina, slušajući izlaganja i posebno analize terorističkih case studies, koje ne mogu ne izazvati bol i zbunjenost, najčešće reakcije tih mladih ljudi bile su kako je terorizam puno složenija pojava od onoga kako se u javnosti prikazuje, kako dublja analiza case studies vodi drugačijem pogledu i razumijevanju nastojanja i ciljeva terorista, uz zaključak da je '...terorizam strašan oblik socijalne i političke patologije, bitno uvjetovan nepravdama'. Upravo zbog posljednjeg, nadam se da se u knjizi iznesene projekcije o budućnosti terorizma u svijetu neće ostvariti."

 

Izdavač: Plejada

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
19.01.2011. 09:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh