« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
PREDSTAVE

Klišej u Pogonu Jedinstvo

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu Klišej, kolektiva Navodnooslobodilački cirkus, 15.04.2022. u 20h u cirkuskom šatoru CirkoBalkane, u dvorištu Pogona Jedinstvo

Klišej
Klišej (Arhiva)
Više o

Pogon Jedinstvo

,

predstava Klišej

Od 7. do 15. travnja u sklopu SubScena rezidencijalnog programa, u CirkoBalkana šatoru održati će se rezidencija kolektiva Navodnooslobodilački cirkus koji pripremaju svoju novu predstavu naziva Klišej. Navodnooslobodilački cirkus o svojoj nadolazećoj rezidenciji kažu: »U sklopu rezidencijalnog programa Subscene bavit ćemo se istraživanjem koncepta klišeja koristeći različite cirkuske discipline - zračne akrobacije (tkanina i krug) te dvostruki štap. Ovom konceptu približit ćemo se kroz problematiku s kojom se susrećemo u modernom svijetu: sreći kao jedinom i obligatornom cilju života. Promatramo trend toksične pozitivnosti (toxic positivity) s ciljem stvaranja nove perspektive za promatranje manifestacija ovog trenda u našem svakodnevnom životu, ali i umjetničkom stvaranju«.

Svoj će rad u nastajanju publici prezentirati 15.4.2022. godine u 20:00 u CirkoBalkana šatoru koji je postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo. Ulaz na prezentaciju je besplatan.

Performeri: Klara Barišić, Maša Borović, Marin Dolfić, Anja Drašković i Maja Wiena Benić

Scenografija, tehnika, light: Goran Goldin (Lifemotif)

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

09.04.2022. 08:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh