« Kazalište
objavljeno prije 14 godina
1607.

Klasična gimnazija obilježava 403. obljetnicu premijerom 'Andromahe'

Dramska grupa zagrebačke Klasične gimnazije u Gavelli će 2. lipnja premijerno izvesti Euripidovu tragediju

Gavella Andromaha Klasična gimnazija
Gavella Andromaha Klasična gimnazija (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Gavella

,

zagreb-info

,

Euripid

,

ljetni praznici

,

Jean-Francois Ott

,

veto

Premijerom Euripidove tragedije "Andromaha", koju će 2. lipnja u Gavelli izvesti dramska grupa Klasične gimnazije "Gymnasium classicum", Klasična gimnazija će obilježiti svoj Dan škole, 403. obljetnicu.

S tom predstavom, u režiji profesora Darija Budimira, klasičari su od 19. do 24. svibnja gostovali na prestižnom međunarodnom festivalu klasičnog teatra mladih u Sirakuzi na Siciliji, izvijestila je danas Klasična gimnazija.

Na festivalu je bilo 90 dramskih skupina, od čega je iz inozemstva, čije je sudjelovanje uvjetovano kvalitetom predstava, bilo samo njih četiri. Uz Hrvatsku, nastupile su još skupine iz Belgije, Francuske i Litve.

Unatoč tome što se pozivi za sljedeću godinu šalju tek nakon selekcije u veljači, hrvatska dramska skupina je od direktora festivala neposredno nakon izvedbe na festivalu dobila taj poziv, ističe se u priopćenju.

Klasična gimnazija u Zagrebu osnovana je 1607. i od tada njeguje program klasičnih jezika i kulture, osobito antičke drame. Prije tri godine nizom projekata i manifestacija proslavila je 400. obljetnicu kontinuiranog djelovanja, po čemu je najstarija škola u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

26.05.2010. 11:25:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh