Kako uvijek kupiti svježe povrće
Kupovina povrća često se pokaže kao potpuni promašaj - umjesto ukusne namirnice dobijete gorke ili bezukusne plodove sumnjivog podrijetla
Svježe povrće jedna je od najboljih stvari koje se mogu pojaviti na vašem stolu, no odabir na tržnici ili u trgovini mučan je posao koji se često izjalovi, a vi završite s hrpom lijepih namirnica odvratnog okusa.
Stoga je ekipa s portala thekitchn.com skupila na jednom mjestu savjete za kupovinu svježeg povrća - poslušajte ih i vaša će hrana biti ukusnija i zdravija.
Krastavci - sjajna kora i tvrdoća su tražene karakteristike, oni s mekanim dijelovima su gorki, zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak.
Kupus - površinski listovi trebaju biti svježi i tamnije zeleni, a iz unutrašnjosti se trebaju nazirati svjetliji listovi. Pripazite da je tvrda i da iz nje ne curi voda, a ne morate ga niti spremati u hladnjak ako imate smočnicu.
Mladi krumpir - pazite na zelene točkice na kori, to su ostaci pesticida, a čuvajte ih negdje na temperaturi do 10 stupnjeva kako ne bi proklijali ako ste kupili previše.
Mrkva - traži se zdrava narančasta boja, a jedino na što trebate paziti je tvrdoća, spremite ih u hladnjak gdje će bez problema izdržati dva tjedna i više.
Paprika - sjajna koža pokazatelj je svježine, odaberite one bez ogrebotina i spremite je u hladnjak u ladicu za povrće, izdržat će desetak dana.
Rajčica - tražite po njuhu, ako osjetite aromu zemlje kod dijela s listićima i onaj neodređeno gorkasti miris ostatka ploda, na dobrom ste putu. Neka budu tvrde, a možete ih bez problema držati danima van hladnjaka.
Tikvice - što mlađe, duge do 12 cm, sjajne kore, držite u hladnjaku na mjestu gdje ima protok zraka, izdržat će i tjedan dana.
Novi komentar