« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
UŽITAK :)

Napitci koji će vas rashladiti u trenu

Umjesto da palite klime na najjače, evo recepata za napitke koji će vas trenutno rashladiti i učiniti vam ove nepodnošljive vrućine blažim

Savršeno rashlađivanje
Savršeno rashlađivanje (Arhiva)
Više o

vrućine

,

osvježenje

,

napitci

,

rashlađivanje

Napitci za rashlađivanje u ove vrele dane mogu poslužiti puno bolje nego klima, pa evo dva recepta za sjajne i osvježavajuće napitke iz kućne radinosti.

Voda s krastavcima i mentom

Krastavac djeluje poput virtualne metle koja ispred sebe čisti toksine i istovremeno sjajno osvježava, a menta će aromatizirati obično vodu i dati dodatno osvježenje. 

Sastojci
- 1 l hladne vode
- 1 svježi krastavac
- par listića svježe mente

Krastavac narežite na kolutiće, dodajte ga u vodu kao i nasjeckane listiće mente. Stavite dvije do tri kriške krastavca i nagrubo narezane mente u čašu vode. Ohladite u frižideru. 

Osvježavajući napitak od jogurta i vode

Duet vode i jogurta poznat pod imenom lassi tradicionalno je piće Indije, zahvaljujući probiotičkim bakterijama voljet će ga svaka probava a uz nekoliko sočnih komadića voća i svako tijelo željno osvježenja.

Sastojci

- 2 dcl jogurta
- 2 dcl vode
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- ½ šalice nasjeckane dinje
- ½ šalice borovnica ili ribizla

Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Napitak spremite u hladnjak i kada god vas obuzme val vrućine otpijte nekoliko gutljaja. 

07.07.2015. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh