« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako usporiti životni tempo

Da, ludo je doba, svi nekamo žure, no treba znati ponekad stati, pogledati oko sebe, odmoriti se i tek tada krenuti dalje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

umor

,

stres

,

tempo života

,

odmor

Odmor je riječ koju sve češće izgovaramo s čežnjom, jer vremena za njega u ovom užurbanom svijetu ima sve manje. No, koliko se god vama činilo nemogućim odvojiti vrijeme za sebe, to je nužno potrebno za normalno funkcioniranje.

Dakle, svaki dan trebate pronaći vrijeme za odmor, a već je postalo uobičajeno da je to navečer, kad se ide na vježbanje, čita, gleda televizija ili nešto slično. Ono što bi obavezno trebali napraviti u tim trenucima je odvojiti se od računala i pametnog telefona, ne koristiti to vrijeme za društvene mreže ili surfanje, već ga utrošiti na neku aktivnost koja vam predstavlja zadovoljstvo.

Organizirani ljudi imaju više vremena za odmor, i to iz jednostavnog razloga - isplanirali su svoj dan i drže se rasporeda. Na taj način neće zaboraviti nešto što su trebali napraviti, sve će stići na vrijeme i stresa će biti puno manje. Kad uspijete uhvatiti ritam i počnete svakodnevno zapisivati što trebate napraviti, vidjet ćete da će vam se otvoriti mogućnost odmora i tijekom dana.

Za kraj, potrebna je smirenost. Neće svijet propasti ako ne uspijete napraviti sve što ste zacrtali, pa nema ni potrebe da oko toga radite probleme. Jednostavno prebacite te stvari za sutra, sjednite i odmorite se. 

22.02.2014. 09:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh