« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SPAS?

Kako usporiti ćelavost?

Ćelavljenje je proces koji nije moguće potpuno zaustaviti, no ima dosta prirodnih načina za njegovo usporavanje

Muškarci se najviše boje ćelavosti
Muškarci se najviše boje ćelavosti (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

lijek za ćelavost

,

lijek protiv ćelavosti

,

alopecija

,

amla ulje

Muška ćelavost je proces koji najviše plaši muškarce, kako je pokazalo nedavno provedeno istraživanje, a posljedica je u prvom redu genetike i liječnici još nisu pronašli pouzdan način za sprječavanje gubljenja kose.

Istraživanje koje su proveli stručnjaci iz American Academy of Dermatology pokazalo je da će dva od tri muškarca razviti neki od oblika ćelavosti, a uz genetiku proces može ubrzati stres, manjak hranjivih sastojaka u hrani i neki lijekovi.

Lijekovi za psihijatrijske probleme i razrjeđivanje krvi posebno snažno utječu na gubitak kose, a stres je sam po sebi dovoljno loš, pa će vam osim gubitka kose uzrokovati i pojavu sijedih vlasi zbog gubitka melanina, koji tijelo samo ne može nadoknaditi. 

Kad primjetite prve znakove opadanja kose, možete pokušati s nekim od pripravaka od minoxidila na tržištu, no kako oni podižu tlak, dobar dio muškaraca ne bi ih smio upotrebljavati bez liječničkog nadzora.

Stoga u svoju prehranu trebate uvesti više omega-3 masnih kiselina koje ćete pronaći u srdelama, lososu i orasima, a uz to nemojte zapostaviti ni unos željeza i vitamina B grupe. 

Od ostalih prirodnih lijekova za zaustavljanje ćelavosti preporučuje se i indijsko amla ulje, koje osim što usporava proces ćelavljenja ima izuzetno snažan utjecaj na sijedu kosu, obnavljajući melanin u folikulima i vraćajući prirodnu boju kose.

Uz to, postoji cijeli niz šampona koji sadrže omega-3 masne kiseline, koji će pomoći direktnim unosom hranjivih tvari u vlasište.

24.09.2013. 09:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh