« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
NEZGODNO

Kako tijelo reagira na emocije?

Sve naše emocije reflektiraju se izravno na rad našeg organizma, a kad su naročito snažne i učestale, mogu napraviti veliku štetu našem zdravlju

Strah će utjecati na rad bubrega
Strah će utjecati na rad bubrega (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

bubrezi

,

jetra

,

mozak

,

bijes

,

srce

,

emocije

,

veselje

,

tuga

Pozitivna energija učinit će nas zdravima i veselima, dok će negativna napraviti loše stvari kojih ćemo se teško riješiti - upravo je to razlog zašto pesimisti uvijek imaju problema sa zdravljem i zašto bi ih trebali izbjegavati, jer je dokazano da su loše emocije zarazne.

Što zapravo emocije rade našem tijelu? Primjerice, ako smo okruženi ljudima loše volje koji crpe našu mentalnu energiju svojim ponašanjem, tijelo odmah reagira povišenim razinama stresa što donosi anksioznost, lošu cirkulaciju i glavobolju, uzrokovanu visokim tlakom i organizam je u lošem stanju. Štoviše, samo pet minuta bijesa toliko je stresno da se naš imunološki sustav neće oporaviti od toga sljedećih šest sati.

Ne treba ni naglašavati da će česta izloženost ovakvim emocijama u konačnici podići rizik za moždani ili srčani udar u nebesa ...

Nepovjerenje je još jedna od negativnih emocija koje će nam napraviti veliku štetu - cinizam vodi u demenciju, što je dokazano istraživanjem iz 2014. godine, a opušteni i smireni ljudi imaju daleko manji rizik za pojavu ove bolesti.

Brige udaraju na želudac, stres slabi mozak i srce, a tuga udara na pluća, što posljedično uzrokuje oticanje i bolove u trbuhu.

Jetra i žuč povezani su, očekivano, s gnjevom i ljutnjom, pretjerana zabrinutost i tjeskoba loše će utjecati na zdravlje pluća i debelog crijeva.

Za kraj, pretjerano razmišljanje i analiziranje dovest će do problema sa slezenom i uzrokovati umor i smanjenje koncentracije, a ništa manje neće patiti ni želudac i crijeva koja će biti puna plinova.

Ukratko - opustite se, nemojte analizirati sve što se dogodilo do beskraja i riješite se pesimista iz svoje okoline, pa će vaše zdravlje biti puno, puno bolje.

06.11.2016. 15:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sladjana
    06.11.2016. 19:20
    Apsolutno se slažem. Sigurna sam da je stres glavni uzročnik preko 90% bolesti i da sve dolazi iz uma i našeg stava da li smo pozitivno ili negativno raspoloženi.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh