Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2014. 16:13:00
FAKTORI

Kako se učinkovito zaštititi od sunca

Preporučuje se uzimanje dovoljno tekućine, najbolje vode i to barem dvije litre dnevno, a uz to su povremeno odlični i zeleni sokovi koje možete napraviti sami

Sunčanje može biti opasno
Sunčanje može biti opasno (Shutterstock)

Sunčanje je opasno za našu kožu, puno više nego što je bilo pred četrdesetak godina, pa ne čudi podatak da sve više ljudi ima problema s kožom, a raste i broj zloćudnih bolesti koje su posljedice neopreznog izlaganja suncu.

Za početak, kožu treba pripremiti za sunčanje čišćenjem i pilingom koji će ukloniti mrtve stanice, pojačati cirkulaciju i potaknuti regeneraciju kože. Nakon pilinga kožu se maže kremama koje moraju imati vitamine A, C i E i koenzim Q10, što će je dobro hidrirati i povećati elastičnost.

>> Postoji li zdravo sunčanje? >>

Krema za sunčanje mora obavezno uvijek biti pri ruci u ljednim danima i nanositi je na izloženu kožu svaki put kad izlazimo na sunce, preciznije, svaka dva sata ako smo na plaži. Naravno, neka bude sa što većim faktorom.

>> Napravite sjajno domaće ulje za sunčanje >>

Sunce treba izbjegavati koliko god je to moguće između 11 i 16 sati, jer neki štetni utjecaji Sunca u tom dijelu dana toliko su snažni da vas niti kreme ne mogu zaštititi.

Nakon sunčanja kožu treba nastaviti njegovati - prvo tuširanjem, a zatim hidratantnom kremom s vitaminima kako bi je nahranili i hidrirali.

>> Sunčanje produljuje život >>

Naravno, preporučuje se uzimanje dovoljno tekućine, najbolje vode i to barem dvije litre dnevno, a uz to su povremeno odlični i zeleni sokovi koje možete napraviti sami. 

10.06.2014. 16:13:00
http://metro-portal.hr/kako-se-ucinkovito-zastititi-od-sunca/85521/