« Život
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
teška muka

Kako se suzdržati od želje za slatkim

Svaka učinkovita redukcijska dijeta strogo zabranjuje slatkiše - pročitajte kako im se oduprijeti

(Corbis)
Više o

slatkiši

,

želja za slatkim

Ako se i vama događa da čak i nakon obilnog ručka još uvijek žudite za slatkim, postoji način kako tome možete doskočiti. Prvo treba prekinuti s navikom da jedete slatko poslije ručka barem tijekom jednog tjedna. Ako u tome uspijete, drastično ćete smanjiti žudnju vašeg tijela za šećerom u budućnosti. Ovih pet trikova olakšat će vam provedbu plana:

1. Pokušajte jesti što manje šećera i rafiniranih ugljikohidrata tijekom dana. Što manje šećera jedete, to manje inuzulina vaše tijelo oslobađa - pa tako imate i manju potrebu za šećerom.

2. Operite zube ili koristite vodicu za usta nakon obroka. Također, dobra je ideja pojesti nekoliko bombončića s mentolom koji ne sadrže šećer. Istraživanja kažu kako okus mentola pomaže obuzdati želju za slatkim.

3. Nabavite si zalihu slatkiša koji ne sadrže šećer - dijetne lizalice, pudinzi i čokoladu bez šećera tako da ne morate u trenutku slabosti posezati za bilo čime slatkim što će u pravilu sadržavati šećer već ćete imati veći izbor slatkiša bez šećera.

4. Pojedite komad voća. Ono jest slatko, ali isto tako puno je vitamina i vlakana.

5. Ako nikako ne možete bez šećera pazite na količine. Uzmite sasvim, sasvim malu količinu slatkiša sa šećerom. Sutra će već biti puno lakše....


06.10.2009. 16:17:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zaks
    06.10.2009. 20:02
    kod mene je pravilo: Bolje nemoj ništa ni mrvicu ili pojedi sve! jer čim okusim malo slatkoga, gotovo je...tak da je kod mene apstinencija od slatkog poprilično rigorozna
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh