« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako se brzo riješiti prehlade i grlobolje

Vrijeme je ružno, prehlade i grlobolje haraju, pa evo nekoliko odličnih savjeta kako ih maksimalno skratiti i brzo se oporaviti

Pileća juha je stari, prokušani recept
Pileća juha je stari, prokušani recept (Arhiva)
Više o

vitamin C

,

lijek

,

savjeti

,

prehlada

,

grlobolja

,

pileća juha

,

pastile za grlo

,

cink acetat

,

cink glukonat

Prehladili ste se, boli vas grlo, kišete i kašljete? Ovakve simptome nalazimo na svakom koraku u ovo doba godine, a kad nas tako nešto obuzme, nije nam ni do čega. No, uz par dobrih savjeta vratit ćete se u normalno stanje za par dana.

>> Kako se riješit prehlade za jedan dan >>

Za početak, poslušajte recept koji vam je baka ili mama ponovila najmanje stotinu puta u životu - skuhajte finu pileću juhicu. Dokazano je da prava, domaća pileća juha znatno ublažava simptome prehlade i skraćuje njeno trajanje. 

>> Neobična sredstva protiv prehlade >>

Vitamin C također pomaže kod prehlade, no nije baš toliko učinkovit kao što se govori. Ako uzimate dozu od tisuću miligrama dnevno, trajanje prehlade skratit ćete za 8 posto. No, u slučaju da ga konzumirate svaki dan preventivno, velika je šansa da se nećete ni razboljeti.

>> Lijek protiv prehlade iz kućne radinosti >>

Kod prehlade, kao i kod svake druge bolesti, ključno je čuvati energiju, stoga obratite pažnju na trajanje sna. Kad ste bolesni, vrlo je važno imati dovoljno sna kako bismo tijelu dali priliku da se bori protiv bolesti. Naime, tijelo u snu oslobađa citokine, proteine koji se bore protiv infekcija.

>> Borba protiv prehlade na prirodan način >>

Za kraj, ako vas boli grlo, uzmite pastile, a naročito su učinkovite one koje sadrže cink acetat ili cink glukonat, koji će trajanje prehlade skratiti i do dva dana.

04.12.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh