« Muškarci
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako sačuvati zdravlje prostate

Znanstvenici su proučili seksualne navike 32.000 muškaraca te otkrili da oni s više ejakulacija imaju niži rizik da obole od raka prostate

Pazite na prostatu :)
Pazite na prostatu :) (Arhiva)
Više o

prostata

,

ejakulacija

,

zdravlje prostate

Svaki muškarac treba brinuti o svojoj prostati, redovito ići na preglede, rekreirati se i kvalitetno jesti kako bi žlijezda koja proizvodi sjemenu tekućinu dugo bila u funkciji i zdrava

Problemi s prostatom osjetljiva su tema muškaraca diljem svijeta i sve češća kod onih starijih od 50 godina.

Povećana prostata uzrokuje često, otežano i bolno mokrenje, a rak prostate treći je po učestalosti kod muškarca u SAD-u.

I dok su redoviti pregledi i zdrav životni stil najbolja metoda prevencije raka prostate,  znanstvenici s Harvarda otkrili su još jednu, puno ugodniju, a ta je redovita ejakulacija. 

Studija je objavljena u časopisu European Urology, a svodi se na zaključak da visoka seksualna aktivnost muškaraca smanjuje rizik od raka prostate.  

Znanstvenici su proučili seksualne navike 32.000 muškaraca te otkrili da oni s više ejakulacija imaju niži rizik da obole od raka prostate. 

"Ovo je snažan dokaz u korist ejakulacije, u svrhu prevencije tumora prostate", poručuje autor studije James Balch u časopisu European Urology. Čak i navodi točan broj ejakulacija potreban da bi se zaštitila prostata.

Svaki muškarac trebao bi ejakulirati najmanje 21 put na mjesec kako bi rizik od raka prostate smanjio za 33 posto. Znanstvenici pretpostavljaju da se kroz ejakulaciju prostata čisti od toksina. 

No, sama ejakulacija nije dovoljna da očuva zdravlje prostate. Harvardski stručnjaci naglašavaju važnost preventivnih pregleda, zdrave prehrane, izbjegavanja alkohola i cigareta te redovite rekreacije. 

16.07.2019. 20:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh