« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
POSLUŠAJTE

Kako produžiti život prehrambenim navikama?

Prehrambene navike su, uz vježbanje, najvažnija stvar koja određuje naše zdravlje i, u konačnici, izglede da živimo dugo i sretno

Što jesti da budemo zdravi i dugovječni
Što jesti da budemo zdravi i dugovječni (Arhiva)
Više o

zdrava hrana

,

prehrambene navike

,

dug život

,

savjeti za dug život

Zdrava prehrana jedan je od ključeva dugovječnosti, za što gotovo svakodnevno dobivamo potvrdu s raznih strana svijeta. U današnje vrijeme supermarketa i GMO hrane to nije jednostavno, no uz primjenu ovih savjeta, napravit ćete puno za svoje zdravlje.

Tako barem 95 posto hrane koju unosite treba biti iz biljnih izvora, a samo jedno od niza istraživanja je pokazalo da sredovječni ljudi koji jedu najmanje 30 dkg zelenog povrća dnevno imaju za pola manju šansu od smrti u sljedeće četiri godine od onih koji ne jedu povrće.

>> Za što je sve dobra zdrava prehrana >>

Meso treba konzumirati dva puta tjedno, ne više, a najbolje bi bilo pet puta mjesečno, tvrde stručnjaci za Huffpost - preporučuje se ekološki uzgojena svinjetina, janjetina ili piletina.

Zato ribu možete konzumirati u velikim količinama, jer je cijeli niz istraživanja pokazao da osobe koje prehranu baziraju na povrću i ribi žive duže od onih kojima to nije glavna hrana, a kao najbolji izbor ističu inćune i sardine. Ako vas ovo podsjeća na mediteransku prehranu, pogodili ste ...

>> Zdrava prehrana i lijep izgled >>

Jaja treba jesti u količinama od barem tri komada tjedno, a najbolje je ispeći ga za doručak i dodati malo lisnatog povrća i šnitu kruha od cjelovitih žitarica - odlično uravnotežen doručak koji će vas napuniti energijom za cijelo jutro.

Šećer treba smanjiti na sve načine, tako da tijekom dana u pića ne bi trebali staviti više od 4 žličice šećera ukupno, a slatkiše konzumirajte umjererno, par puta tjedno - med je idealna zamjena za sve.

>> Zdrava prehrana donosi dobro raspoloženje >>

Na kraju, ako već pijete, neka to bude crno vino - ono će pomoći tijelu da apsorbira antioksidanse koje ste unijeli lisnatim povrćem, u malim količinama reducira stres i pomaže zdravlju, kako fizičkom, tako i psihičkom.

Nije baš tako zahtjevno, slažete li se?

26.05.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh