« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ZAPAMTITE :)

Kako postati sjajan tata?

Očevi novog doba ne uživaju samo u prvom osmjehu i prvim koracima svojeg djeteta, već u posljednje vrijeme preuzimaju sve više odgovornosti na poslu samo zato što su očevi

Evo što vam treba da postanete dobar otac
Evo što vam treba da postanete dobar otac (Arhiva)
Više o

otac

,

tata

,

najbolji otac

Uloga oca mijenja se kroz stoljeća, zapravo, moglo bi se reći i kroz desetljeća s obzirom na to što se sve dogodilo na tom planu u zadnjih pedesetak godina.

Naime, očevi novog doba ne uživaju samo u prvom osmjehu i prvim koracima svojeg djeteta, već u posljednje vrijeme preuzimaju sve više odgovornosti na poslu samo zato što su očevi, a ujedno dobivaju i više poštovanja na radnom mjestu.

Znanstvenici su pokušavali otkriti na koji način postižu ravnotežu između profesionalnog i obiteljskog života koja je njihovim očevima generacijama prije bila nepojmljiva, odnosno kad je muškarčev posao bio isključivo da prehranjuje obitelj zbog čega je propuštao sudjelovati u razvoju i odrastanju vlastita djeteta.

>> Kako biti najbolji mogući otac >>

Rezultati su zanimljivi - mladi muškarci, prije svega novi očevi mijenjaju definiciju uspješnosti i sreće, smatraju znanstvenici. Čvrsta uzlazna putanja u karijeri nije više najvažniji čimbenik: sama uloga tate lagano postaje sve važnija. Zanimljivo, većina sudionika izjavila je da su njihovi nadređeni bili iznimno puni razumijevanja kad je očinstvo u pitanju.

Kako žene također postaju sve zastupljenije u svijetu karijera problem međusobnog usklađivanja partnera i dalje ostaje najvećim.  Bilo kako bilo, Harrington kaže kako rezultati istraživanja sugeriraju da današnji muškarci ne žele više biti samo hranitelji obitelji.

>> Očevi koji su prisutni na porodu kasnije se više brinu za djecu >>

Ipak, većina sudionika istraživanja tvrdi da su njihove majke žrtvovale vlastite karijere radi roditeljstva, ali da oni to od svojih supruga ne očekuju. Zato svi zajedničkim snagama rade na usklađivanju - kad se radi o korištenju automobila, radnog vremena, kuhanja, spavanja i brige oko djece. Možda ono što najviše iznenađuje u čitavom istraživanju je nedostatak rodnih predrasuda kad je u pitanju briga oko djece.

Dakle, i muškarci počinje češće mijenjati pelene, hraniti ih iz bočice, oblačiti ih i tako dalje. Zaista pohvalno!

19.03.2017. 15:02:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh